#خالد_الإنسانية: تحصيلكم العلمي برهان للجميع على تفوقكم في اجتياز حواجز الإعاقةHis Highness Sheikh Khalid bin Hamad Al-Khalifa opens the office of #Initiatives at University of Bahrain

أكد سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة النائب الأول لرئيس المجلس الأعلى للشباب والرياضة رئيس الاتحاد البحريني لألعاب القوى الرئيس الفخري للاتحاد البحريني لرياضة ذوي الاعاقة، أن التحصيل العلمي المميز #لذوي_العزيمة في مسيرتهم الدراسية الجامعية، ما هو إلا برهان واضح للجميع على تفوقهم في اجتياز حواجز الإعاقة، ومضيهم نحو اكتساب العلم والمعرفة ليكونوا مؤهلين بالصورة التي تمكنهم من المشاركة الحقيقية في بناء وتطوير المجتمع.

اجتياز هاجس الإعاقة

وقال سموه: “إن التفوق العلمي لإخواني من #ذوي_العزيمة ليدعوا بالفخر والاعتزاز، فقد استطاعوا أن يمضوا قدما نحو التميز في التحصيل العلمي بالدراسة الجامعية، وهو بكل تأكيد ثمرة واضحة للجهود الكبيرة والمتواصلة التي بذلوها للوصول لهذه المرحلة التي تتطلب التركيز والإصرار والعزيمة. فهم بذلك اجتازوا بكل جدارة واستحقاق هاجس الإعاقة ووضعوا أمامهم هدفا وهو الوصول لهذا المستوى في مسيرتهم العلمية”.

نهج راسخ

وأضاف سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة أن مملكة البحرين تسير وفق نهجها الراسخ الذي رسمه حضرة صاحب الجلالة الملك حمد بن عيسى آل خليفة عاهل البلاد المفدى حفظه الله ورعاه من خلال المشروع الإصلاحي الذي أطلقه جلالته، في توفير الحياة الكريمة للجميع، مشيرا سموه إلى أن جلالته أيده الله وجه لتهيئة المناخ الملائم لفئة #ذوي_العزيمة في جميع المجالات لاسيما في المجال العلمي، والذي يكفل لها اكتساب المعرفة والتعلم، لتكون قادرة على الاندماج وأن تشارك في العملية التنموية للبلاد.

تنفيذا لتوجيهات جلالته

وقال سموه: “إن سيدي الوالد حضرة صاحب الجلالة الملك حمد بن عيسى آل خليفة ملك البلاد المفدى حفظه الله ورعاه، دائما ما يوجهنا لنكون قريبين وداعمين لإخواننا من #ذوي_العزيمة، والذي يؤكد حرص واهتمام جلالته أيده الله بهذه الفئة، التي لطالما استطاعت أن تؤكد حضورها وعطائها الكبيرين في جميع القطاعات. فقد استطاع #ذوي_العزيمة أن يشقوا طريقهم نحو النجاح على الصعيد الرياضي، وتمكنوا ان يتركوا بصمة واضحة في المجالين الاجتماعي والثقافي، وها هم اليوم يواصلون تميزهم في الجانب العلمي”.

مستمرون في دعمنا

وختم سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة حديثه قائلا: “إننا مستمرون في جهودنا لتوفير كافة أوجه الدعم لفئة #ذوي_العزيمة، لكي يواصلوا مسيرتهم نحو مزيد من التميز والعطاء في هذا المجتمع”، متمنيا سموه في الوقت ذاته لجميع الطلبة المكرمين التوفيق والنجاح في حياتهم العلمية والعملية القادمة.

جويريه: شكرا لسموه

وجهت محاربة السرطان الطالبة جويريه يوسف الشوملي شكرها وتقديرها لسمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة على تكريمه للطلبة والطالبات من #ذوي_العزيمة”، معتبرة التكريم لفتة كريمة من سموه للجميع، مؤكدة أن سموه داعم كبير #لذوي_العزيمة من خلال المبادرات المتميزة التي يطلقها سموه، والتي ساهمت في تنمية وارتقاء قدرات الشباب من هذه الفئة.

سلمان: التكريم أشعرنا بالأمل

قال الطالب المتفوق من فئة “الاحتياجات الخاصة” سلمان عبدالله سلمان: “إن سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة عودنا نحن #ذوي_العزيمة على إطلاق المبادرات الحيّة، التي يستشعر بها أفراد هذه الفئة بالأمل والتشجيع، فسموه دائما يقف إلى جانب هذه الفئة، والذي يعكس حرص واهتمام سموه بهم”.

العالي: هو بالفعل #خالد_الإنسانية

قالت الطالبة المتفوقة من فئة “مرضى السكلر” زينب علي العالي: “سعيدة بهذا التكريم من سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة الذي هو بالفعل #خالد_الإنسانية، الذي دائما ما يقدم مبادراته الكريمة #لذوي_العزيمة. فهذه المبادرات نابعة عن محبة واهتمام سموه بهذه الفئة وتكريم سموه للطلبة من هذه الفئة سيدفعهم نحو المضي لمواصلة تميزهم في التحصيل العلمي”.

الهنوف: دافع معنوي كبير

من جهتها، قالت الطالبة المتفوقة من فئة “الإعاقة البصرية” هنوف عباس المحمد: “أتجه بجزيل الشكر والتقدير والعرفان لسمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة على هذه المبادرة الكريمة من سموه، فتكريم سموه هو دافع معنوي كبير لبذل قصارى جهدنا في مسيرتنا التعليمية الجامعية”.

مرده: سعيدة بهذا التكريم

من جانبها، عبرت الطالبة المتفوقة من فئة “الإعاقة الحركية” مرده جاسم أحمد عن سعادتها الكبيرة بتكريم سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة للطلبة المتفوقين من فئة #ذوي_العزيمة، مؤكدة أن الدعم المتواصل من سموه لهذه الفئة في مختلف المجالات منح أفرادها لاسيما الشباب الامل الكبير.

رنا: رفع معنوياتنا

من جانبها، قالت الطالبة المتفوقة من فئة “الإعاقة السمعية” رنا محمد عبدالرحمن: “بداية نشكر سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة على مبادرته بتكريم الطلبة والطالبات المتفوقين من #ذوي_العزيمة. فالتكريم رفع معنوياتنا ومنحنا طاقة كبيرة لنكون قادرين على إكمال المشوار في مسيرتنا الدراسية”.

العرادي: لفتة كريمة

قال الموظف بجامعة البحرين عبدالله العرادي: “بالأصالة عن نفسي وبالنيابة عن زملائي موظفي جامعة البحرين المكرمين، نرفع أسمى آيات الشكر والعرفان لسمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة على تفضله بتكريمنا، في لفتة كريمة غمرتنا بالفرحة وأثلجت صدورنا، بعد التضحيات الكبيرة التي قدمناها، من أجل أن نقف بجانب أبناءنا الطلبة من #ذوي_العزيمة ليكونوا قادرين على اكتساب المعرفة والعلم وأن يكملوا دراستهم الجامعية”.His Highness is opening the permanent office of #Initiatives at UOB

 

 

HH Sh Khalid bin Hamad Al-Khalifa, First Deputy President of the Supreme Council for Youth and Sports, President of Bahrain Athletics Association, Honourary President of Bahrain Disabled Sports Federation, has opened the permanent office of #Initiatives of Highness at the University of Bahrain in Sakhir.

 

Once His Highness arrived the University’s campus, there were the University President Pr. Rayadh Yousif Hamza and a number of his deputies, the dean of Students’ Affairs and the Chairman of the Highest Committee of the Initiatives Office of Khalid bin Hamad at UOB Dr. Osama AlJawder, the dean of Arts College Dr. Abdulaziz BuLaila, and the Highest Committee of the office.

 

His Highness stated the goals of the office: “We aim through launching the permanent office of Initiatives for many goals, some of them are to be a place for Bahraini Youths ideas and what might come to their minds, and which in the end contributes in the progress of the Community, whether it comes as a seed of ideas that needs more attention until it grows or a full projects. It needs who complete it from inside or individually to be under the hands of businessmen who believe in the suggested projects and its competitive ability in the Market.

 

His Highness confirmed that the Initiatives Office will be the entrance to show and exchange the planned ideas and projects, as well as a gate which opens the students’ eyes on the world and what happens in the universe of quick developments that touch our lives. Also, it will be the place to know about the students’ efforts and their sample ideas in finding solutions and to perform merging stage with Maret. His Highness invites all Universities’ students in the Kingdom of Bahrain to submit their ideas, and the creative innovative and initiatives in different fields at the Initiatives Office.

“Let us make initiatives together, and think together, to do projects and innovative that we might achieve what we want as developing goals that contribute in the progress and development of our beloved Kingdom, so we see a bright future full with achievements” His Highness said. His Highness has also expressed his pride by #Challengers excellent academic and confirmed that they crossed their disabilities and difficulties and recorded an academic success in the period of Study at University.

As a part of visiting the University departments and buildings, His Highness has visited the Arts of College and saw its classes. Then, His Highness visited a number of the University facilities and listened to the University’s President explanation about the University services and programs as well as High Studies, that push Bahraini Youths for more chances in gaining the skills and knowledge and enable them to contribute in developing the Community.

Also, His Highness visited the Food Court and met a number of the students and encouraged them to gain more skills and have the knowledge, science and innovation, to be active individuals who serve their Kingdom.

 

After that, The Ceremony of Opening the office started with a speech of the President of the University after a speech of the presenter of the Ceremony. The President of the University thanked His Highness on opening the Initiatives Office and talked about its goals and advantages and services to the students. Moreover, the female student Shouq Ahmed Aldoseri from Arts of College said her poem which talks about Bahrain and its King and people. She also was a creative in expressions and stanzas in talking about His Highness efforts.

 

Then, His Highness has awarded the excellent students who got grades from 2.83, 2.93 to 3.83 of Challengers alongside with the staff who gave their best in serving Challengers “Abdulla Hasan AlAradi, Nada Mohammed Alali, Yasriah Jassim Sewar, Tariq Ali Mansoor, Abdullatif Mansoor Sarhan, Esam Ali Abdulameer. And also His Highness has also received a memorial gift from the President of the University.

After cutting the Ribbon-Opening of the Office, His Highness take a tour in the office parts and then signed on the board of “I am inspired by an idea” whereas His Highness wrote” By your giving I am inspired by an idea, it has a beginning, and supported it your motivations to be with no end, Here we will be together, plan, think, create, invent, suggest, develop and prove to all world the efficiency of Bahraini Youths”

 

About Initiatives Office

Initiatives Office, which is controlled totally by the students of the University of Bahrain and supervised of HHSK Media Office and the Deanship of Students Affairs, aims to provide all support for students’ initiatives, and creative and innovative ideas, which contribute in making solutions and developing individuals and the services of community. It will be done through obvious goals that cast the light on the advanced ideas from the students and providing the chances to all universities’ students to be updated on the global experiments and developments in different fields. It also will encourage and grow the sense of challenge, creative, innovative, and leading business between students and provide the chances to provide students’ initiatives to know the featured students and merge them with Market.

Notice: His Highness launched in 2013 an Award of Graduation Featured Projects for all Universities students in the Kingdom in the field of Engineering and Information Technology.